Ζωντανεύοντας την εικόνα

Ζωντανεύοντας την εικόνα

Στο πλαίσιο των Εικονικών Κήπων, το Athens Digital Arts Festival θα επιμεληθεί ένα πρόγραμμα προβολών, έργων Video Art & Animation αφιερωμένο στην «Επικοινωνία των ανθρώπων και το φυσικό περιβάλλον», καθώς και το εργαστήριο κινούμενης εικόνας

Κήπος Συκιάς
27 Aug 2018 _ 27 Aug 2018

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018, 11.00 - 13.00

Συκιά
Το εργαστήριο “Ζωντανεύοντας την εικόνα” για παιδιά ηλικίας 6 ως 10 ετών προσφέρει τη δυνατότητα στους μικρούς συμμετέχοντες να σχεδιάσουν και να συνθέσουν τις πρώτες τους κινούμενες εικόνες.

Παιδιά, χωρίς προαπαιτούμενη γνώση, μαθαίνουν τα μυστικά της κινούμενης εικόνας, ζωντανεύοντας τη δική τους ιστορία. Το εργαστήριο συνδυάζοντας τις ψηφιακές τέχνες και την τεχνολογία με την εκπαιδευτική διαδικασία, καλλιεργεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα με στόχο τον εμπλουτισμό του εκπαιδευτικού προγράμματος καθώς και τον συνδυασμό της εκμάθησης των τεχνικών της κινούμενης εικόνας με παράλληλα οικολογικά – περιβαλλοντολογικά και κοινωνικά μηνύματα.

Στο τέλος του εργαστηρίου οι οικογένειες των παιδιών που έλαβαν συμμετοχή έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους (email) ώστε να λάβουν το βίντεο κινούμενων σχεδίων που δημιούργησαν τα παιδιά τους.

Το υλικό των παιδιών που θα προκύψει απο το εργαστήριο θα παρουσιαστεί την τελευταία ημέρα της τρίτης ενότητας στον Κήπο της Συκιάς την Παρασκευή 31/8 στις 21:00

27/8, 11:00-13:00
Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά
Αριθμός παιδιών: Μέχρι 15 άτομα
Δηλώσεις συμμετοχής: kinono@tinos.gr και στο inbox του ΚΟΙΝΩΝΩ στο facebook
Επιμέλεια: Ηλίας Χατζηχριστοδούλου


Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του ΚΙΝΟΝΟ είναι ελεύθερη

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ