ΚΟΙΝΩΝΩ 4: Τα “Τέσσερα φυσικά στοιχεία – συν ένα”  Το ΚΟΙΝΩΝΩ Gathering είναι ένας πολυδιάστατος πολιτιστικός οργανισμός που εδρεύει στην Τήνο από το 2016, διοργανώνοντας site-specific εικαστικές εκθέσεις, ανοιχτά εργαστήρια, μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, ερευνητικά projects, διαδραστικές περιηγήσεις τόσο στο φυσικό περιβάλλον του νησιού όσο και σε επιλεγμένα κτήρια ιστορικής ή αρχιτεκτονικής σημασίας.

Στόχος είναι να φέρει σε επαφή τους προσκεκλημένους συμμετέχοντες – μέσω residencies – από  διαφορετικούς χώρους και πεδία της επιστήμης, της τέχνης και γενικά του πολιτισμού, με τον τόπο, προσβλέποντας μέσα από τη συνάντηση και την εμπλοκή  ατόμων από διαφορετικά πεδία, στη δημιουργία έργου, την έρευνα, την εκπαιδευτική δραστηριότητα, την καλλιτεχνική παραγωγή. Με σημείο αναφοράς το φυσικό τοπίο της Τήνου, οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους επικοινωνώντας το έργο τους, δημιουργώντας κοινότητες συνέργιας-συνεργασίας και παράλληλα συνθήκες διάδρασης για τους επισκέπτες-θεατές και  τους κατοίκους. Έτσι, μέσω της συμμετοχής αλλά και με τη ματιά στραμμένη στο φυσικό περιβάλλον, τον τόπο και τα πολιτιστικά στοιχεία  που τον χαρακτηρίζουν, συνδιαμορφώνουν το ΚΟΙΝΩΝΩ, οικοδομώντας μια πλατφόρμα ανάπτυξης σχέσεων δημιουργίας και εκπαίδευσης  σε ένα διαφορετικό πλαίσιο αντίληψης της αξιοποίησης της τοπικής κληρονομιάς.

Το ΚΟΙΝΩΝΩ προσβλέπει μέσα από την επαφή των συμμετεχόντων με τον τόπο και με ένα ετερόκλητο κοινό να δημιουργήσει μεταβαλλόμενους οργανικούς χώρους στο περιβάλλον της Τήνου και εν τέλει θέλει να οικοδομήσει έναν κόσμο όπου τα πράγματα συνδέονται ολοένα και περισσότερο μεταξύ τους.


Χρήστος Αρτέμής, εικαστικός, δημιουργός του ΚΟΙΝΩΝΩ


Η ομάδα του ΚΟΙΝΩΝΩ

Σύλληψη | Καλλιτεχνική επιμέλεια/διεύθυνση: Χρήστος Αρτέμής

Ακαδημαϊκός συντονισμός : Άρτεμις Αργύρη

Εκτέλεση παραγωγής Τήνου : Βασιλική Μπουλέρου

Υπεύθυνος για τους Τοπικούς Χορηγούς : Μάριος Βιδάλης

Υπεύθυνος Τύπου: Φωτεινή Μπάρκα

Σχεδιασμός Ιστοσελίδας και ψηφιακών μέσων: Στάθης Δογάνης

Υλοποίηση Ιστοσελίδας : Κέλλυ Εξάρχου

Πρακτική επιμέλεια: Βιβή Κασαρά

Νομική υποστήριξη: Ίρις ΚερκινούPDF με τις Δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ 2016 - 2020Όλες οι δράσεις του ΚΟΙΝΩΝΩ είναι με ελεύθερη συμμετοχή